DawkowanieZalecane dzienne spożycie: 1-3 butelek dziennie przez okres 21 dni lub zgodnie z zaleceniem lekarza.
Dobrze wstrząsnąć przez użyciem. Zaleca się pić powoli - 1 opakowanie od 30 minut do 1 godziny. Najlepiej podawać schłodzony.
DziałanieNutridrink Skin Repair zawiera argininę, która jest ważnym immunoskładnikiem regulującym funkcje odpornościowe organizmu oraz przyspieszającym gojenie ran, w tym odleżyn. Produkt dostarcza dużej dawki energii i białka w małej objętości. Zawiera karotenoidy, witaminę C, E i cynk istotne w procesie leczenia ran, posiada niski indeks glikemiczny.
Przeciwwskazania
- Stosować pod nadzorem lekarza.
- Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.
- Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-17 lat.
- Nie odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
- Nie przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
- Nie stosować u pacjentów krytycznie chorych oraz u pacjentów z galaktozemią.
- Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 24 godziny.
SkładSkład: Białka mleka (z mleka krowiego), woda, maltodekstryna, cukier, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), L-arginina, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, L-askorbinian sodu, karotenoidy – zawierają soję (beta-karoten, oleożywica likopenowa z pomidorów, luteina), wodorofosforan magnezu, emulgator (lecytyny (lecytyna sojowa)), chlorek choliny, wodorofosforan dipotasu, DL-alfa-tokoferol, chlorek potasu, cytrynian potasu, wodorotlenek magnezu, mleczan żelaza(II), siarczan cynku, wodorotlenek potasu, glukonian miedzi(II), siarczan manganu, chlorek sodu, nikotynamid, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy, fluorek sodu, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, selenian(IV) sodu, chlorek chromu(III), molibdenian(VI) sodu, jodek potasu, fitomenadion, D-biotyna, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
Wartość odżywcza |
w 100 ml |
Wartość energetyczna |
520 kJ / 124 kcal |
Tłuszcz, w tym: |
3,5 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
0,5 g |
Węglowodany, w tym: |
14,5 g |
Cukry |
7,1 g |
Laktoza |
1,7 g |
Błonnik |
<0,5 g |
Białko, w tym: |
8,8 g |
L-arginina |
1,51 g |
Sól |
0,13 g |
Witaminy |
Witamina A |
119 µg |
Witamina D |
1,3 µg |
Witamina E |
19 mg ( α-TE) |
Witamina K |
10 µg |
Tiamina |
0,28 mg |
Ryboflawina |
0,63 mg |
Niacyna |
1,4 mg (3,4 mg NE) |
Kwas pantotenowy |
1,0 mg |
Witamina B6 |
0,65 mg |
Kwas foliowy |
100 µg |
Witamina B12 |
0,79 µg |
Biotyna |
7,5 µg |
Witamina C |
125 mg |
Składniki minerale i pierwiastki śladowe |
Sód |
50 mg |
Potas |
150 mg |
Chlorek |
80 mg |
Wapń |
225 mg |
Fosfor |
182 mg |
Magnez |
42 mg |
Żelazo |
3,0 mg |
Cynk |
4,5 mg |
Miedź |
0,68 mg |
Mangan |
1,3 mg |
Fluorek |
0,19 mg |
Molibden |
19 µg |
Selen |
32 µg |
Chrom |
13 µg |
Jod |
25 µg |
Inne |
Karotenoidy |
0,75 mg |
Cholina |
69 mg |
Osmolarność |
500 mOsmol/l |
Procent (%) energii z: |
Tłuszczu |
26% |
Węglowodanów |
46% |
Błonnika |
0% |
Białka |
28% |